<- Zupa z rzepy z wkładką mięsnąLista potraw z grupy: ZupaZUPA Z SELERA ->

PDF Drukuj

Zupa z sałaty

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 822 razy.



Kuchnia węgierska
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka octu
100 g wędzonego boczku
20 g masła
2 żółtka

Główki sałaty rozdzielić na liście, umyć je, pokroić na cienkie paski i na małym ogniu udusić na oleju pod przykryciem. Dodać posiekany koperek i roztarty czosnek, posolić, dolać wody i zagotować. Mąkę wymieszać z kwaśną śmietaną i dodać do zupy, posolić, dodać cukier ocet i mocno zagotować. Wędzony boczek pokroić w kostkę i przetopić na chrupiące skwarki, które należy oddzielić od tłuszczu. W wazie przeznaczonej na zupę wymieszać masło z żółtkami i zalać gorącą zupą. Zupę należy podawać bardzo gorącą, posypaną na wierzchu chrupiącymi skwarkami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności