<- Zupa ze śliwek suszonych wzbogacona pasteryzowaną czarną porzeczkąLista potraw z grupy: ZupaZupa ze świeżych grzybów ->

PDF Drukuj

Zupa ze świeżych grzybów

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 868 razy.


Nastawić smak dodawszy dużo włoszczyzny i parę ziarnek pieprzu. Uszatkować kilkanaście świeżych grzybów, posolić i udusić na maśle w rynce kamiennej, z jedną przesiekaną cebulą, aż do zarumienienia. Osobno poszatkować trochę jarzyn, dodać łyżkę zielonego groszku i ugotować w wodzie. Potem uduszone grzybki i jarzyną zalać smakiem z włoszczyzny, zaprawić mocno zrumienioną zaprażką i zagotować razem.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności