<- GzikLista potraw z grupy: Dodatki do daÅ„Jajka w koszulkach (pochés) ->

PDF Drukuj

Jajka faszerowane w skorupkach

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1235 razy.


Wiele osób tyle jaj ugotować na twardo, włożyć do zimnej wody, a gdy wystygną przekroić ostrożnie każde bardzo ostrym nożem na pół, uważając, by nie popsuć skorupki. Jaja wybrać nożem lub łyżeczką, usiekać drobno, posolić, popieprzyć, dać trochę siekanego szczypiorku lub pietruszki, zasmażyć z łyżką masła i włożyć na powrót w skorupki, posypać z wierzchu tartą bułka, a położywszy na patelni skorupką do góry obrumienić ładnie na maśle.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności