<- Krew smażonaLista potraw z grupy: PrzekąskiKROKIETY Z GOTOWANEGO RYŹU ->

PDF Drukuj

Krokiety do rosołu lub barszczu

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1239 razy.


Ugotować na rosole kilka kartofli z jarzyną. Gdy miękkie wyjąć je, przefasować przez sito, dodać dwa jaja, łyżkę tartej bułki i zasmażyć z łyżką masła i zrumienioną posiekaną cebulą; okrągłe wałeczki obsypać bułką i smażyć na maśle, w końcu wrzucić gałązki zielonej pietruszki i ubrać niemi krokiety osobno do zupy.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności