<- Kurczak po drezdeńskuLista potraw z grupy: Mięso: DróbKurczak po kantońsku ->

PDF Drukuj

Kurczak po hindusku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3229 razy.


Pewnie,ze jest taka mieszanka i to calkiem pyszna:
Bierzesz pol kilo piersi z kurczaka i obsmazasz na patelni.
Na drugiej patelni robisz sos:
Dwie duze cebule,drobno pokrojone podsmazasz na zloto, potem na patelnie dodajesz trzy lyzki puree z pomidorow, tylez samo smazonych moreli(moze byc dzem), i sypiesz duzo curry, pieprz i sol, przykrywasz i dogladasz przez 10 min.. Zdejmujesz z ognia i dolewasz maly kartonik smietanki "12-ki" i dwie - trzy lyzki majonezu. Potem do takiego sosu wrzucasz kurczaka i gotowe. Pyszne jest i na cieplo z ryzem i na zimno jako salatka.
From: "Leszek Imielski" LI@mercury.ci.uw.edu.pl

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności