Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 2885 razy.
przepis rodem ze Szwajcarii:
Zrobic ciasto drozdzowe i wylepic nim blaszke, z gornymi krawedziami ciasta wystajacymi do gory. Nalozyc na to farsz cebulowy i posypac suto startym zoltym serem. Farsz cebulowy: podsmazyc duuuuzo cebuli pokrojonej w plasterki na patelni z dodatkiem dwoch, trzech lyzek oleju; do tego mozna dodac troche boczku jak ktos lubi wersje miesna, dodac sol i pieprz, troche majeranku lub co kto lubi. Calosc zapiekac w rozgrzanym piekarniku przez pol godziny do 45 minut jak sie ser zrumieni i ciasto jest upieczone to mozna wyjmowac. Najlepiej sie tym zajadac na goraco. Mozna tez gotowe ciasto po przestudzeniu pokroic w kawalki i zamrozic przechowuje sie dobrze w zamrazalniku lodowki przez 2 miesiace i mozna to szybko podgrzac na kolacje lub nawet poczestowac niespodziewanych gosci.
Sprobuj!
From: Eva Maciasz emacia@po-box.mcgill.ca