<- Kotlety baranie nadziewane pasztetemLista potraw z grupy: Mięso: BaraninaKotlety baranie w sosie cebulowym (soubise) ->

PDF Drukuj

Kotlety baranie siekane

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1516 razy.


Wykrajać mięso z kotletowej części lub baraniej łopatki, wyżyłować, usiekać drobno, wziąć trochę masła, tartej bułki, soli, pieprzu, całe jajko, wymieszać całą masę, porobić kształtne kotleciki, pokarbować nożem, maczać w jaju, tartej przesianej bułce i piec na klarowanym maśle. Do takich kotletów daje się sos rumiany, kaparowy lub korniszonowy.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności