<- Kotlety cielece w sosie duxellesLista potraw z grupy: Mięso: CielęcinaKotlety cielęce bite ->

PDF Drukuj

Kotlety cielÄ™ce ?á la financiere?

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1280 razy.


Urobić kotlety cielÄ™ce z kostkami, rozbić, posolić i usmażyć na rozpalonym maÅ›le. Osobno przygotować sos rumiany á la financiere?. Gdy kotlety gotowe, uÅ‚ożyć je jeden na drugim, na kostki zaÅ‚ożyć papiloty, po bokach ugarnirować przysmażanymi kartoflami lub krokietami z kartofli i oblać sosem, uważajÄ…c, by nie zwalać papilotów; resztÄ™ sosu podać w sosjerce.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności