<- Potrawka z mostku cielęcego z rakamiLista potraw z grupy: Mięso: CielęcinaPulpety cielece ->

PDF Drukuj

Potrawka z nóżek cielęcych

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 641 razy.


Kilka nerek cielęcych pokrajać w plastry, posolić, otarzać w mące i obrumienić na maśle, Na tym samem maśle zrobić zaprażkę, dodając pół łyżki mąki, rozprowadzić rosołem, wlać kilka łyżek kwaśnej śmietany. wcisnąć trochę cytryny, wsypać na koniec noża papryki i łyżeczkę utartego majeranku, włożyć w ten sos nerki i dusić przez 20 minut. Podawać wprost z ognia, póki gorące, gdyż prędko krzepną, a wtedy są niestrawne.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności