<- Potrawka z główki cielęcejLista potraw z grupy: Mięso: CielęcinaPotrawka z nóżek cielęcych ->

PDF Drukuj

Potrawka z mostku cielęcego z rakami

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1125 razy.


Ugotować mostek krótko z solą, włoszczyzną, kalafiorami i rozebrać go na kawałki. Zasmażyć masła z mąką, rozprowadzić rosołem, wbić 4 żółtka, mieszając ciągle na ogniu, aż zgęstnieją i zaprawić rakowym masłem; mostek włożyć i zagotować z sosem, potem wyjąć go, ułożyć na salaterce, obłożyć kalafiorami, rakowymi szyjkami i polać sosem.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności