<- Gicz cieleca z kiszona kapustaLista potraw z grupy: Mięso: CielęcinaGłówka cielęca ? la vinaigrette? ->

PDF Drukuj

Główka cielęca ? la financiere?

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 796 razy.


Ugotować główkę cielęcą podanyrn sposobem. Osobno przygotować sos ?financiere? pokrajać główkę i ozorek w podłużne kawałki, włożyć do sosu, niech się w nim jeszcze z pół godziny poddusi, potem ułożyć zgrabnie główkę na półmisku, po bokach ubrać plastrami ozorka, a na ozorku położyć po kawałku mózgu cielęcego w słonej wodzie z octem, cebulą i korzeniami. Naokoło poukładać połówki jaj na twardo, na spód półmiska wlać trochę sosu, a resztę podać w sosjerce. Podaje się na zimno, lub gorąco, według upodobania. Nadaje się do garnirowania stołu na proszonych przyjęciach.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności