<- Podzerka duszona z ogórkiemLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaPoledwica wieprzowa duszona z jablkami ->

PDF Drukuj

Podział mięsa wieprzowego

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1976 razy.


1. Szynka czyli pieczeń 2. Schab, czyli kotlety z kostkami 3. Polędwica, dalsza cześć schabu od karku, przerośnięta tłuszczem na pieczeń lub karmonadle 4. Boczek, czyli wędzonka 5. Przednia szynka czyli łopatka; może być użytą na kiełbasy lub siekanie 6. Mięso od karku na siekanie lub kiełbasy 7. Głowa na ruladę lub w kawałkach do barszczu 8. Nogi na galaretę 9. Ogonek do barszczu A) Właściwa polędwiczka znajdująca się wewnątrz pod żebrami schabu na filety i zrazy.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności