<- Schab wieprzowy po wiedeńskuLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaSchab z kartoflami ->

PDF Drukuj

Schab wieprzowy z sosem powidłowym

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 757 razy.


Porąbać schab w kawałki, obgotować do połowy w zasolonej wodzie, ostudzić trochę, wsypać grubo tartą bułką i obrumienić go w maśle. Łyżkę powideł rozprowadzić rosołem od schabu, wrzucić trochę cukru, soli, parę goździków i jeżeli sos nie dość zawiesisty, można dobrać trochę mąki, wlać kilka łyżek wina, zagotować i zalać nim schab.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności