<- Indyk z rożnaLista potraw z grupy: Mięso: DróbKaczka aromatyczna ->

PDF Drukuj

Indyk z truflami w sosie maderowym

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1353 razy.


Nadzianego jak wyżej indyka, obrumienić na gorącem maśle, następnie podlać 1/4 litrem madery i kilku łyżkami bulionu i piec, ciągle go polewając. Gdy miękki, wyjąć go z pieca, zręcznie pokrajać i ułożyć na półmisku. Sos zaprawić bulionem i mąką rumianą, wkroić trochę trufli, zagotować, skropić indyka a resztę podać w sosjerce. Taki indyk musi się dusić do trzech godzin, aby był miękki i soczysty.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności