<- Mięso na patyku - szybki obiad z indykaLista potraw z grupy: Mięso: DróbNadzianie z kasztanów do gęsi ->

PDF Drukuj

Nadzianie z całych kasztanów do indyka

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1260 razy.


40 deka świeżych kasztanów ponadcinać nożem, zalać zimną wodą i zagotowawszy parę razy, obrać z podwójnej łupki, uważając, aby były całe, potem udusić je na maśle do zupełnej miękkości, nadziać podgardle, zaszyć, a co resztę zostanie, włożyć w środek indyka. Po upieczeniu wyjąć kasztany i obłożyć niemi indyka na półmisku.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności