<- Wątróbka gęsia duszona z cebuląLista potraw z grupy: Mięso: DróbWątróbka gęsia z maderą ->

PDF Drukuj

Wątróbka gęsia smażona ?au naturel?

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1456 razy.


Oczyszczoną wątróbkę gęsią namoczyć na parę godzin w mleku, obciągnąć z błony, a wysuszywszy posolić, obsypać mąką i smażyć na rozpalonym maśle 8-10 minut, aby się cała z wierzchu ładnie zrumieniła, a wewnątrz była lekko różowawa. Cała dobroć wątróbki polega na tym aby ją za długo nie smażyć i nie wysuszyć. Do masła, w którym się smażyła, włożyć kawałeczek świeżego i polać nim wątróbkę na talerzu. Do wątróbki gęsiej dodać można kartofle w różnych formach lub jakąś delikatną jarzynkę, grzybki, albo rydze smażone. Kto lubi, można dodać do smażenia trochę cebuli.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności