<- Wątróbka gęsia smażona ?au naturel?Lista potraw z grupy: Mięso: DróbWątróbka w winnej zalewie ->

PDF Drukuj

Wątróbka gęsia z maderą

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1253 razy.


Usmażoną jak powyżej wątróbkę gęsią polać sosem maderowym z pieczarkami lub truflami albo pokrajać ją w kostkę, wrzucić wraz z usiekaną cebulą na mocno rozpalone masło, a po zrumienieniu obsypać mąką, zalać kieliszkiem madery i pół szklanką bulionu. Gdy się parę minut podsadzi w tym sosie, wydać obłożywszy kartoflami smażonymi, krokietami z kartofli lub ?pommes frites?.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności