Dodano: 2009-07-28 11:19:14 Język: Polski Odwiedzono: 1247 razy.
Takie kotlety można robić z każdej zwierzyny, nawet z udźców zajÄ™czych lub z odpadków sarny. ZwierzynÄ™ surowÄ…, oczyszczonÄ… z bÅ‚on, drobno posiekać, dodać na funt zwierzyny 2 buÅ‚ki, okrojone ze skórki, namoczone w mleku i nie wyciÅ›niÄ™te, Å‚yżkÄ™ masÅ‚a surowego, caÅ‚e jajko, soli i szczyptÄ™ gaÅ‚ki muszkatoÅ‚owej, wszystko doskonale wymieszać, aż siÄ™ utworzy jednolita masa, nastÄ™pnie formować kotleciki, które maczać w jajku, obsypać buÅ‚eczkÄ… i smażyć na gorÄ…cym maÅ›le. Wyborne te kotlety podać można podlane masÅ‚em w otoczeniu jakiejkolwiek jarzyny, purée z kasztanów lub z sosem ostrym, maderowym itp. NadesÅ‚a(a): MARJA ÅšLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW" Skomentuj Powiadom o komentarzach