<- Kotlety siekane ze zwierzynyLista potraw z grupy: Mięso: DziczyznaKotlety z dzika ->

PDF Drukuj

Kotlety siekane ze zwierzyny

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1215 razy.


Z gorszych kawaÅ‚ków miÄ™sa ze zwierzyny można robić bardzo smaczne kotlety siekane. MiÄ™so jednak nie powinno być z rosoÅ‚u, lecz Å›wieże. WyżyÅ‚ować ?je dobrze, przepuÅ›cić przez maszynkÄ™ z namoczonÄ… w mleku i wyciÅ›niÄ™tÄ… buÅ‚kÄ…. Na 1 kg, miÄ™sa trzeba wziąć dwie buÅ‚ki; Å‚yżkÄ™ Å›wieżego masÅ‚a utrzeć z dwoma żółtkami, dodać trochÄ™ pieprzu, muszkatoÅ‚owej gaÅ‚ki i wymieszawszy wszystko razem, urabiać maÅ‚e owalne kotlety otaczane w buÅ‚ce, potem je smażyć na wolnym ogniu na maÅ›le i podać z purée z jarzyn, z kapustÄ… czerwonÄ… duszonÄ… na winie, lub z kartoflami i sosem ostrym wedle upodobania.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności