<- Lin duszony w kapuście czerwonejLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaLIN DUSZONY W POMIDORACH ->

PDF Drukuj

Lin duszony w maśle

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1601 razy.


Średniej wielkości Iina oczyścić posolić i otarzawszy w mące, włożyć do rondla w rozpuszczone masło, którego trzeba dać dwie łyżki. Wcisnąć na wierzch sok z pół cytryny, przykryć i na bardzo wolnym ogniu dusić często, polewając. Osobno ugotować wydrążone lub zwykłe kartofle, polać je masłem z zieloną pietruszką i obłożyć lina na półmisku.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności