<- Sandacz z rakamiLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaSardela na zielono ->

PDF Drukuj

Sandacz z wody do sosów zimnych lub gorących

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1000 razy.


Ładnego grubego sandacza ugotować lub udusić w parze podłożywszy łyżkę masła i trochę smaku z włoszczyzny, którym trzeba często rybę podlewać. Ryba duszona jest smaczniejsza, ?bo więcej smaku i soków w sobie zatrzymuje. Wyjąwszy z wanienki ułożyć ją grzbietem do góry na półmisku na białej serwecie, ładnie w rożki złożonej, półmisek ubrać zieloną i podać na gorąco do rozmaitych sosów gorących jak ?Genvoise?, ?Matelot?, ?Bordelaise?, pieczarkowy kaparowy biały, cytrynowy lub zimnych jak tatarski, ?Remoulade?, ?Ravigotte?, ?Cumberland? etc. które się podają osobno w sosjerce.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności