<- Ogorek faszerowanyLista potraw z grupy: Warzywa, owoceOgórki faszerowane ->

PDF Drukuj

Ogólne uwagi o jarzynach

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 592 razy.


Należy je gotować w miękkiej wodzie i to niedługo, bo przez długie gotowanie tracą smak. Gdy jarzyna jest twarda, można wziąć na koniec noża natrium, to jest oczyszczonej sody, a ugotuje się daleko prędzej. Jarzyny solą się w połowie gotowania. Jeżeli się jarzyna przypali, to nie odrywać jej od rondla lub garnka, lecz. w tej chwili przełożyć do innego naczynia i dolać trochę wody lub bulionu.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności