<- MŁODE CEBULKI LUB SZALOTKI NA GORĄCOLista potraw z grupy: Warzywa, owoceMłode marchewki duszone w sosie ->

PDF Drukuj

Młode kartofle gotowane bez wody

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1020 razy.


Oskrobać młode kartofle łyżką na parę minut przed gotowaniem, gdy bowiem leżą dłużej, tworzy się na nich druga skórka, włożyć je w garnek żelazny lub rondel, na kartofle zaś włożyć dużą łyżkę masła, trochę siekanej pietruszki, a lepiej koperku, soli, przykryć a mocno i postawić na blasze na wolnym ogniu na ? godziny. Jeżeli garnuszek mały, przez 20 minut są gotowe.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności