<- ROLKI Z PIECZARKAMILista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżRusti ->

PDF Drukuj

Ruskie pierogi

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3124 razy.


Cześć!
Mam przepis na "ruskie"
0.25 kg mąki
1 jajko
0.25 szklanki mleka
0.25 szklanki wody
Z tego dobrze wyrobić ciasto
Ugotować 10 ziemniaków , a potem je ugnieść.
Dodać 15 dkg tłustego sera (białego).
1 cebulę pokroić i podsmażyć na biało na maśle.
Wszystko wymieszać , dodać pieprzu i soli.
Z rozwałkowanego ciasta wykroić szklanką krążki. Nałożyć na każdy krążek łyżkę farszu i skleić formując pierogi. Wrzucać do osolonej, gotującej się wody i gdy wypłyną - wyjąć.
Smaczego!!!
From: "Joanna Nalewajko" rita@friko2.onet.pl

a czym to okrasic?
Nadesłał(a): 2006-07-18 20:07:22

Trafiłem przypadkiem na ten przepis i musiałem zareagować. Bardzo mi przykro, ale ten przepis, mam na myśli ciasto jest przepisem na ciasto naleśnikowe, a nie na ciasto pierogowe. Przy takiej ilości płynów, tzn. 1 szkl. mleka, 1 szkl. wody i 1 jajko ciasto będzie miało konsystencję płynną i nie radziłbym nikomu tego ciasta wałkować. Odnoszę wrażenie, że Pani pomyliły się przepisy.
Nadesłał(a): Roman <romanl6@wp.pl> 2011-01-11 23:01:20


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności