<- FASOLKA Z ZIEMNIAKAMILista potraw z grupy: Warzywa, owoceFASZEROWANA KAPUSTA W SOSIE POMIDOROWYM ->

PDF Drukuj

Fasolka zielona na kwaśno

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1158 razy.


Oczyszczoną z bocznych żyłek fasolę ugotować w słonej wodzie. Potem ją włożyć do rondla, skropić mocno cytryną, lub wlać kilka łyżek octu owocowego, posypać cukrem, dodać łyżkę świeżego masła i dusić na silnym ogniu pod przykryciem przez 10 minut. Taka fasolka jest bardzo smaczna do baraniny, wołowej polędwicy etc.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności