<- FASOLKA SZPARAGOWA NA GORĄCOLista potraw z grupy: Warzywa, owoceFASOLKA SZPARAGOWA NA ZIMNO ->

PDF Drukuj

Fasolka szparagowa na kwaśno ze śmietaną

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 695 razy.


Z żółtej lub zielonej fasoli szparagowej obciąć końce, ściągnąć boczne żyłki, pokrajać ukośnie i sparzyć wrzącą wodą. Potem posolić i gotować w krótkim smaku; gdy miękka dołożyć łyżkę masła, dolać ćwierć litrem kwaśnej śmietany rozbitej z łyżeczką mąki i wcisnąć cytryny lub dodać octu do smaku. Wyborna do wszelkich mięs po angielsku.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności