<- Fasolka szparagowa 10 minLista potraw z grupy: Warzywa, owoceFasolka szparagowa na kwaśno ze śmietaną ->

PDF Drukuj

FASOLKA SZPARAGOWA NA GORĄCO

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1215 razy.



40 dag fasolki szparagowej
sól
2 łyżki nasion kopru

Fasolkę umyć, oczyścić z włókien, włożyć do wrzącej, osolonej wody. Strąki zielone gotuje się w odkrytym rondlu. Pod koniec gotowania, gdy strączki zaczynają mięknąć, dodać nasiona kopru i gotować jeszcze przez ok. 3 min. Miękką fasolkę odcedzić, wyłożyć na półmisek. Podawać jako dodatek do potraw mięsnych, z drobiu, z ryb i jajek.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności