<- KAPUSTA WŁOSKA A LA KALAFIORLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKapusta włoska duszona z kminkiem ->

PDF Drukuj

Kapusta włoska duszona na rumiano. (Wyborna)

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1098 razy.


Dwie lub trzy główki kapusty włoskiej obrać z wierzchnich liści, pokrajać w cząstki i obgotować przez 10 minut w słonej wodzie. Dwie łyżki masła rozpuścić w kamiennej rynce, a włożywszy kapustę dusić tak długo, aż będzie zupełnie miękka, poczym obrumienić ją ze wszystkich stron na silniejszym ogniu.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności