<- POMIDORY FASZEROWANE JAJAMI I RYŹEMLista potraw z grupy: Warzywa, owocePomidory faszerowane po rzymsku ->

PDF Drukuj

Pomidory faszerowane mięsem

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 986 razy.


Wybrać kilkanaście równej wielkości pomidorów, odblanżerować je, ściąć im czubki, wydrążyć w środku z pestek posolić i nadziać następującym farszem: 20 deka czystego mięsa wieprzowego, baraniny lub wołowego z dodaniem szpiku, przepuścić przez maszynkę, wymieszać z połówką cebuli drobno usiekanej i zasmażonej na maśle, solą, pieprzem, trzema łyżkami tartej bułki, garścią siekanego kopru i szczypiorku i jednym całym jajem. Nafaszerowane pomidory posypać z wierzchu tartą bułką. ułożyć na patelni, polać masłem i wstawić do gorącego pieca na 30-40 minut.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności