<- Szpinak z ciecierzycaLista potraw z grupy: Warzywa, owoceSzpinak z jajami na twardo ->

PDF Drukuj

Szpinak z czosnkiem na bulionie

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1103 razy.


Oczyścić i ugotować szpinak podany m sposobem, a po przefasowaniu go włożyć do zaprażki z łyżki masła i mąki rozprowadzonej pół szklanką tęgiego bulionu, do której dodać jeden utarty na masę ząbek czosnku, posolić do smaku, (cukru nie dawać) poddusić aż zgęstnieje i podać do mięsa. Taki szpinak jest wyborny szczególniej do kotletów, steków lub pieczeni baraniej.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności