<- Kasza manna z sosem waniliowym i truskawkamiLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKasza sagowa w mleku ->

PDF Drukuj

Kasza perłowa z grzybowym sosem

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 693 razy.


Ugotować na gęsto kaszy perłowej, dodając dużo masła i trochę soli. Osobno sparzyć grzybków, ugotować na miękko i pokrajać w paski. Zasmażyć masła z mąką, rozprowadzić smakiem grzybowym i kwaśną śmietaną, osolić, wrzucić grzyby i zagotować kilka razy. Kaszę poprzednio ugotowaną ułożyć wkoło półmiska, aż w środek wlać sos z grzybami.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności