<- NALEŚNIKI NA BIAŁYM WINIELista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżNaleśniki niespodzianka ->

PDF Drukuj

Naleśniki na półmisku z pianą

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1064 razy.


Zwyczajnym sposobem upieczone naleśniki nałożyć marmoladą z jabłek lub masę migdałową, albo też galaretka z jabłek, pozwijać w trąbką i wydać na talerzu, przewróconym na półmisku przez co wyżej wyglądają niż gdyby były na samym półmisku ułożone. Ubić pianę z kilku białek, zmieszać z cukrem i drobno siekanymi migdałami, ubrać nią na wierzchu naleśniki i zapiec. Na wydaniu oblać sokiem.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności