<- Pasta bakłażanowa do chlebaLista potraw z grupy: ŚniadaniaPasta jajowa ->

PDF Drukuj

Pasta drożdżowa

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2436 razy.


Oto ten przepis - w kazdym razie taki, jaki ja znam:
2 cebule,
trochę oleju,
10 dkg drożdży,
1/4 szkl. płatków owsianych lub 1 szkl. startego selera,
natka piertuszki,
pieprz ziołowy
Cebulę udusić na oleju z dodatkiem wody. Dodać drożdże ciągle mieszając. Po 5-10 minutach po zagotowaniu dodać do zagęszczenia płatki owsiane lub starty seler, trochę natki pietruszki, pieprzu. Smażyć do zagęszczenia. Podawać z chlebem i kiszonym ogórkiem.
Inne smaczne rzeczy mozesz znalesc na mojej stronie:
http://www.t17.ds.pwr.wroc.pl/~pga/eko/vegebook.html pozdrawiam i zycze smacznego
From: "Paweł G. Angerman" PGA@ikar.t17.ds.pwr.wroc.pl

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności