<- MAZUREK Z POLEWĄ POMARAŃCZOWĄLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaMazurki drożdżowe bardzo dobre ->

PDF Drukuj

Mazurki czekoladowe

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1415 razy.


Wziąć 3 kubki tartej czekolady, 3 kubki tartego cukru, 6 żółtek, 1 kubek słodkich siekanych migdałów, 4 1/2 kubka tartego razowego chleba, który może być na kwasie. Wszystko razem w donicy dobrze utrzeć, białka ubite domieszać, nałożyć na opłatki, ubrać całymi migdałami i w wolnym piecu upiec.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności