<- Ciastka makaronikoweLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaCiastka na miodzie ->

PDF Drukuj

Ciastka makowe suche

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1571 razy.


20 deka białego maku, 20 deka cukru, 20 deka świeżego masła, 40 deka mąki pszennej i 2 całe jajka zagnieść razem, gniotąc bardzo długo, żeby się bąble na cieście robiły; rozwałkować lekko, mąką posypując, wykrawać szklanką okrągłe placuszki, posmarować rozbitym jajkiem, posypać cukrem i wstawić na blasze w dobrze gorący piec na pół godziny najwyżej.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności