<- Pemmican mięsnyLista potraw z grupy: PrzetworyPieczarki marynowane w occie ->

PDF Drukuj

Pieczarki duszone

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1740 razy.


Młode i drobne pieczarki w całości, większe po wymyciu, pokrajać w ćwiartki. Na 2 kilo pieczarek wziąć 20 deka masła świeżego i 10 gr. soli. W masło rozpuszczone włożyć pieczarki, nakryć i dusić na wolnym ogniu pół godziny. Układać w małe słoiki i sterylizować godzinę przy 98?C. Po 3 dniach sterylizować jeszcze raz 30 minut.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności