Dodano: 2000-08-22 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 4231 razy.
1 kg suszonej wolowiny (lub zubrzyny)
250 dag rodzynek
tluszcz wolowy, stopiony
Mieso suszone zmielic przez maszynke, rodzynki posiekac, wymieszac w misce, polac tluszczem, tylko tyle, zeby sie skleilo.
Uformowac plasko na blasze, schlodzic, kroic w kawalki 4 cm x 15 cm.
Nie trzeba trzymac w lodowce.
Magdalena
From: magdalenab@aol.com (MagdalenaB) 250 dag rodzynek - to 2,5 kg rodzynek na 1kg męsa.
Czy to właściwe proporcje , czy wkradł się błąd?
Proszę o odpowiedz.
Pozdrawiam. Nadesłał(a): Anna 2022-05-29 08:51:16
Moim zdaniem nie powinno byc wiecej niz 25dag rodzynek. Glownym skladnikiem ma byc mieso i tluszcz. Nadesłał(a): Bill <abc@abc.com> 2022-09-20 09:01:01