<- Pasty owocoweLista potraw z grupy: PrzetworyPemmican mięsny ->

PDF Drukuj

Pemmican bakaliowy

Dodano: 2000-08-22 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3563 razy.


2 szklanki rodzynek
2 szklanki daktyli
2 szklanki orzechow (moga byc jakiekolwiek)
Miod

Bakalie przepuscic przez maszynke, dodac tylko tyle miodu, zeby sie skleilo, dobrze wymieszac, uformowac płasko na blasze, schłodzić, kroić w kawałki 4 cm x 16 cm. Przekladac folia lub plastikiem, zeby sie nie skleily.
Nie trzeba trzymac w lodowce. Mozna dodac suszone czeresnie, zurawiny, truskawki zamiast czesci rodzynek.
Mozna obtoczyc w cukrze pudrze, zeby sie nie kleily do siebie.
Magdalena
From: magdalenab@aol.com (MagdalenaB)

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności