<- Papryka marynowana po niemieckuLista potraw z grupy: PrzetworyPemmican bakaliowy ->

PDF Drukuj

Pasty owocowe

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 969 razy.


Są to powidła zgęszczone, rozciągnięte na cienkie placki i ususzone. Znany jest na Wschodzie zwyczaj robienia powideł morelowych, które rozciągają na deskach lub stołach kamiennych, suszą i pod nazwą past morelowych sprzedają. We Włoszech i na Węgrzech robią znowu w ten sam sposób powidła pomidorowe, które również rozciągają i suszą. We Francji zaś wyrabiają znane z dobroci pasty z jabłek i gruszek.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności