<- Delicje z seraLista potraw z grupy: NabiałFarfalle z czterema serami ->

PDF Drukuj

Doskonały serek gorzki

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 688 razy.


Wziąć świeżego twarogu, utrzeć na tarce, żeby nie było grupek, wsypać w garnek, zawiązać papierem i pozostawić tak, dopóki nie sfermentuje do większej połowy garnka. Wtenczas wsypać soli, rozetrzeć ser doskonale, żeby nie było grupek i robić z niego okrągłe serki, zbijając je ręką, żeby się trzymały, kłaść na sito i postawić żeby wyschły, przewracając je czasami. Jeżeliby ser zanadto sfermentował i był za rzadki, trzeba dotrzeć trochę świeżego, zmieszać razem i dopiero robić serki.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności