<- Syrop z melonaLista potraw z grupy: PrzetworySzalotki marynowane ->

PDF Drukuj

Syrop z pigw

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1447 razy.


Owoc dojrzały obrać. i pokrajać, pokryć wodą i pokrywszy, gotować na ostrym ogniu, aż będzie miękki, lecz nie rozgotowany: Przecedzić przez sito lub płótno, podstawiwszy porcelaną wazę, i postawić w chłodnym miejscu na 24 godziny, poczym przefiltrować. Sok czysty zważyć, wziąć; kilo cukru na litr soku, zagotować, szumując starannie aż do zwykłej gęstości (32?).
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności