<- Chłodnik na białym winie z brzoskwiniami lub malinLista potraw z grupy: ZupaChłodnik na kwaśnym mleku z poziomkami lub truskawkami ->

PDF Drukuj

Chłodnik na czerwonym winie z sokiem pomidorowym

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Zmodyfikowano: 2001-02-13 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2594 razy.


butelka czerwonego wytrawnego wina
20 dag pieczonego mięsa (kurczak, resztki pieczeni cielęcej albo wołowej)
4-5 orzechów włoskich
1-2 łyżki rodzynek
2 szklanki soku pomidorowego
natka
Orzechy sparzyć, obrać ze skórki, posiekać.
W wazie zmieszać trzepaczką sok z winem, dodać rodzynki, orzechy, pokrojone w kostkę mięso, doprawić solą, pieprzem i cukrem, posypać natką.
Schłodzić.
Ten chłodnik można od biedy zrobić w ostatniej chwili, jednak lepszy jest po paru godzinach.
Wszystkie należy przygotować kilka godzin przed podaniem, żeby miały czas się "przegryźć"
Przepisy na cztery osoby

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności