<- OBWARZANKI NA CHOINKĘLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaOMLECIKI Z KREMEM ->

PDF Drukuj

Odświeżanie bab drożdżowych

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1351 razy.


Najlepiej odświeża się baby przez owinięcie ich w zwilżoną bibułę, a następnie w piec, lepszy jednak sposób: skroiwszy cienko warstwę z wierzchu babki, skropić ją mocno rozpuszczonym w araku cukrem, biorąc na kieliszek od wina araku, czubatą łyżkę cukru i tak zwilżoną wstawić na 20 minut w dobrze gorący piec, można jeszcze przy tym sposobie zastosować owinięcie całej baby w bibułę wilgotną. Baba będzie bardzo dobra, gdyż przejdzie arakiem i cukrem. Można arak zastąpić białym winem francuskim.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności