<- Tort miodowyLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaTort mokka ->

PDF Drukuj

Tort Mocca

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Zmodyfikowano: 2011-04-17 21:44:33
Język: Polski
Odwiedzono: 1001 razy.


Upiec blat orzechowy przekroić równo, nakropić syropem ponczowym, przełożyć kremem "Mocca", z wierzchu poglazurować kawową pomadą, oszprycować w różny deseń tym samym kremem, przez karbowaną tutkę.
Krem Mocca: Przygotować krem waniliowy, sparzyć 5 dkg. kawy dobrej kwaterką mleka; kawę, gdy naciągnie, odcedzić i ostudzoną wlać do kremu; tymczasem 40 dkg. masła świeżego, niesolonego, dobrze utrzeć na misce, dodać krem kawowy przygotowany, doskonale razem utrzeć na gładką masę, którą użyć do tortu.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności