<- CHŁODNIK SZCZAWIOWYLista potraw z grupy: ZupaChłodnik szczawiowy na serwatce ->

PDF Drukuj

Chłodnik szczawiowy na serwatce

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2600 razy.


przygotowanie bez schładzania - 60 min. dla 4 osób
300 g młodego szczawiu
3 szklanki serwatki
łyżka mąki
szklanka gęstej śmietany
2 łyżki posiekanego koperku
sól
4 jajka na twardo
Serwatkę zagotować, zagęścić mąką z odrobiną wody, ostudzić.
Szczaw opłukać, przebrać, zemleć lub zmiksować. Poddusić we własnym sosie, schłodzić.
Szczaw połączyć z serwatką i śmietaną
Dodać koperek, posolić.
Schładzać 3-4 godziny
Przed podaniem na każdy talerz włożyć połówki jajek.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności