<- Pudding Trinité 25 minLista potraw z grupy: DeserPudding z Budy ->

PDF Drukuj

Pudding węgierski

Dodano: 2010-01-01 14:35:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1240 razy.



Kuchnia węgierska
70 g mÄ…ki
6 jaj
70 g masła
skórka z 1/2 cytryny
4 łyżki cukru
70 g cukaty
140 g cukru pudru
tarta bułka
1/4 litra mleka

Z mąki, masła i cukru zagnieść ciasto. Mleko zagotować, włożyć do niego ciasto i stale mieszając, ugotować na papkę. Po wystygnięciu dodać skórkę otartą z cytryny i posiekaną cukatę. Dodać mieszając pianę ubitą z białek i cukru pudru. Włożyć do wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką formy i gotować na parze 45 min.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności