<- Cordon bleu z brokułamiLista potraw z grupy: Mięso (różne)Cynaderki cielęce lub wieprzowe na winie 20 min ->

PDF Drukuj

Cynaderki cielęce duszone w warzywach 20 min

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1347 razy.



Kuchnia z szybkowaru
50 dag cynaderek cielęcych
2 łyżki tłuszczu
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
2 marchwie
1 pietruszka
5 kartofli
3 cebule
2 ogórki świeże lub kiszone
1-2 ząbki czosnku
1 szklanka śmietany
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 szklanka rosołu (lub zastępczo wody z przyprawą "Jarzynko")
siekana natka pietruszki
sól i pieprz do smaku

Cynaderki pokroić wzdłuż na niewielkie kawałki, posolić, posypać mąką i krótko przesmażyć w szybkowarze na rozgrzanym tłuszczu. Dodać oczyszczone i pokrojone na niewielką kostkę wszystkie warzywa i dalej dusić po dodaniu masła. Wlać rosół i śmietanę, dodać koncentrat pomidorowy, czosnek i pieprz. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut o momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem posypać natką pietruszki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności