<- Źeberka cielęce duszone 10 minLista potraw z grupy: Mięso (różne)Źeberka po kapitańsku ->

PDF Drukuj

Źeberka cielęce z boczkiem i serem 10 min

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1190 razy.



Kuchnia z szybkowaru
4 dobrze umięśnione żeberka
4 plastry chudego boczku wędzonego
6 dag smalcu
5 dag tartego żółtego sera
4 cieniutkie plasterki słoniny; sok z cytryny
sól i pieprz do smaku

Mięso na każdym żeberku naciąć wzdłuż aż do kości, włożyć w nacięcie plaster boczku, nasypać tartego sera i pieprzu. Obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, posypać solą i pieprzem. Każde żeberko przykryć plasterkiem słoniny, posypać resztą sera, wlać na dno kilka łyżek wody. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności