<- Baranina duszona z miodem 25 minLista potraw z grupy: Mięso (różne)Baranina Madras ->

PDF Drukuj

Baranina duszona ze śliwkami 25 min

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1409 razy.



Kuchnia z szybkowaru
70 dag baraniny z kością
2 cebule
20 dag suszonych śliwek
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka mąki
4 dag tłuszczu
0,5 łyżeczki mielonej papryki; sól i cynamon do smaku

Oddzielić mięso od kości i pokroić w dość grubą kostkę, posolić i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Dodać oczyszczone i drobno pokrojone cebulę i czosnek, popieprzyć, posypać cynamonem, dodać paprykę, po czym zalać wodą z moczenia śliwek i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć i dodać wymoczone śliwki pozbawione pestek. Ponownie zamknąć szybkowar i ogrzewać jeszcze 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Najlepiej smakuje z ugotowanym na sypko ryżem.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności