<- Baranina z papryką 25 minLista potraw z grupy: Mięso (różne)Baranina z porami 25 min ->

PDF Drukuj

Baranina z pomidorami 25 min

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1300 razy.



Kuchnia z szybkowaru
80 dag baraniny z kością
np. mostka
łopatki lub karczku
4 dag tłuszczu
1 łyżka mąki
1-2 łyżki koncentratu pomidorowego lub 25 dag pomidorów
1 duże kwaśne jabłko
1 łyżka siekanej natki pietruszki
sól
cukier i ocet do smaku

Mięso oddzielić od kości, pokroić na kawałki. Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, zasmażyć na nim na rumiano mąkę wlać 2 szklanki wody, włożyć mięso, posolić. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W tym czasie pomidory pokroić w kosteczkę, jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i też pokroić w kosteczkę. Otworzyć szybkowar, włożyć jabłka i pomidory i zamknąć ponownie. Ogrzewać 5 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po zakończeniu gotowania wyjąć mięso, sos zmiksować i doprawić solą, cukrem i octem do smaku. Polać mięso sosem i posypać natką pietruszki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności